Ένας αδιόριστος εκπαιδευτικός - σερβιτόρος και αντιρρησίας συνείδησης σύμβουλος του Τσίπρα

«Η καριέρα είναι χολέρα», γράφει στο βιογραφικό του

Ένας αδιόριστος εκπαιδευτικός - σερβιτόρος και αντιρρησίας συνείδησης σύμβουλος του Τσίπρα

​Με υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού, διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου του, φίλος του, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, πρώην μέλος της ΚΝΕ και αδελφός βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος σύμφωνα με το ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως έχει αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 2 Ιανουαρίου 2016.

karanikas-fek.jpg

Ο ίδιος στο βιογραφικό του αυτοπροσδιορίζεται αδιόριστος εκπαιδευτικός – σερβιτόρος, γεννημένος το ’69.

«Έμαθα γράμματα όπως με προέτρεπαν οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης ότι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα», αναφέρει ο Ν. Καρανίκας στο βιογραφικό του.

karanikas_cv1.jpg

Ο ίδιος μάλιστα υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη.

Αναφέρει αναλυτικά στο βιογραφικό του ο κ. Καρανίκας:

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης “Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας” και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς ( E΄ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Ο Ν. Καρανίκας γνωρίζεται με τον Α. Τσίπρα από την εποχή που και οι δύο ήταν μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και από τότε είναι πολύ καλοί φίλοι.

karanikas_tsipras.jpg

(Φωτογραφία από τα παλιά με τον Α. Τσίπρα, την Π. Μπαζιάνα και τον Γ. Σακελλαρίδη στη Νεολαία Συνασπισμού. Ο Ν. Καρανίκας είναι πρώτος από αριστερά)

Η αδελφή του μάλιστα, Ξανθούλα Καρανίκα, εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Το 2014, ο Ν. Καρανίκας ήταν ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν στο BBC στο πλαίσιο αφιερώματος για τον Α. Τσίπρα.

«Αν και από την αρχή ήταν φανερό πως ήταν ηγετική φυσιογνωμία, πήρε από εμάς την ώθηση και το κουράγιο για να βγει μπροστά. Δεν ένιωθε καμία λαγνεία για την εξουσία. Συνεχίζει να ζει στην Κυψέλη και δεν ξεχνάει πως ανήκει στη γενιά των “700 ευρώ”», είχε πει τότε για τον επιστήθιο φίλο του, ενώ είχε χαρακτηρίσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ «ιστορική στιγμή που θα σταματήσει την καταστροφή».

ImageHandler (1).jpg

Όσο για τους λόγους για τους οποίους δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, ο ίδιος έχει πει στο parousiazw.gr:

«Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγος να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως».

«Ξαφνικά εκεί που είσαι σ’ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, έρχονται και σου λένε σταμάτα τα όλα. Δεν γίνεται αυτό. Εξάλλου δεν συμφωνώ και με το δόγμα του στρατού που είναι η άμυνα. Για εμένα η ουσιαστική άμυνα είναι η κοινωνική μέριμνα και οργάνωση. Σε περιόδους πολέμου ή γενικά σε περιόδους κρίσιμες για μια πολιτεία, αυτό που προσφέρει είναι η κοινωνική οργάνωση με την κατάλληλη παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό της. Ο στρατός, αντίθετα, δεν βοηθάει την κοινωνία», είχε υποστηρίξει τότε ο Ν. Καρανίκας.

karanik.jpg

Να σημειώσουμε πάντως, ότι την ίδια ώρα που εκείνος διορίζεται στο πλευρό του πρωθυπουργού για να του παρέχει συμβουλές, νέα παιδιά με πτυχία και μεταπτυχιακά, αναγκάζονται να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, αφού η μοναδική προοπτική στη χώρα τους είναι η ανεργία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top