Να βοηθηθεί η Ελλάδα στο προσφυγικό ζητά ο επικεφαλής του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή

Αλλά ο Βέρνερ ζητά από τον Τσίπρα να μη συνδέει τις μεταρρυθμίσεις με την προσφυγική κρίση

Να βοηθηθεί με κάθε τρόπο Ελλάδα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ζητά ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο συμμετέχουν τα κεντροδεξιά κόμματα) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέρνερ.
Ο Γερμανός πολιτικός πάντως διαμηνύει παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «δεν θα πρέπει να συνδέει την προσφυγική κρίση με τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του».
Όσον αφορά το προσφυγικό, ο Μ. Βέρνερ δήλωσε:
«Η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό θα μπορούσε να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Πρέπει να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Ως εκ τούτου, στηρίζουμε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή οικονομικής και πρακτικής βοήθειας προς την Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει, με κάθε μέσο, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top