Κάλεσμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Στο σκοτάδι και το μίσος που ορθώνει η Ευρώπη η Ελλάδα και η πλειοψηφία της κοινωνίας αποτελούν το φως»

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
Σε κάλεσμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες προχώρησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της, ενώ έχει κυκλοφορήσει και σχετική αφίσα, με απόσπασμα από έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
neolaia syriza refugees welcome.jpg

«Οι πόλεμοι και οι σφαγές στην Μέση Ανατολή έχουν ξεριζώσει από τις πατρίδες τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς προς την Ευρώπη ελπίζοντας σε μια ζωή μακριά από τις σφαίρες και τους βομβαρδισμούς.Η Ευρώπη όμως απέναντι στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση που έχει αντιμετωπίσει στην σύγχρονη ιστορία επιλέγει να μετατραπεί σε φρούριο, να εφαρμόσει ακροδεξιές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες πολιτικές, να ορθώσει φράχτες, να αναπτύξει στρατό και εν τέλει να στρώσει το έδαφος στον φασισμό. Στο σκοτάδι και το μίσος που ορθώνει η Ευρώπη η Ελλάδα και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας υπήρξαν και συνεχίζουν να αποτελούν το φως, την ελπίδα και το σπουδαιότερο παράδειγμα αλληλεγγύης» υποστηρίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποστηρίζει επίσης ότι η μονομερής και παράνομη απόφαση για κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες πολέμου παραβιάζει κατάφωρα κάθε ανθρωπιστική αρχή, ακόμη και την συνθήκη της Γενεύης και ζητά: «Να μην αφήσουμε την αλληλεγγύη να χαθεί και την θέση της να πάρει ο ρατσισμός. Οι χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε πολλές περιοχές της χώρας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι. Είναι μωρά, μικρά παιδιά, οικογένειες που δραπέτευσαν από την φρίκη του πολέμου ρισκάροντας τα πάντα για να προστατεύσουν το αυτονόητο: την ζωή τους».
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμα ότι η Ελλάδα ξέρει από προσφυγιά, υπενθυμίζοντας την Μικρασιατική καταστροφή και καταλήγει με έκκληση για τη συγκέντρωση βοήθειας:
«Καλούμε κάθε νέο και νέα, όπου ζει και δραστηριοποιείται, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς να γίνει κομμάτι αυτής της υπόθεσης, να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά στους πρόσφυγες. Όλοι και όλες μας μπορούμε με τον πιο απλό τρόπο να βοηθήσουμε στην πράξη. Καλούμε τους νέες και τις νέες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων, στα κέντρα φιλοξενίας και στους χώρους που έχουν δημιουργηθεί, να διαδώσουν και να στηρίξουν την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Κανένας άνθρωπος μόνος του, κανένα προσφυγόπουλο αφημένο στην τύχη του. Η αλληλεγγύη θα νικήσει».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top