Κομισιόν: «Εξετάζουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τ

Έχουν βρεθεί τα κονδύλια και είναι άμεσα διαθέσιμα στην Ελλάδα

​Σε συνέχεια έκκλησης του προέδρου Γιούνκερ προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Α.Τσίπρα, Κομισιόν και ελληνικές αρχές επεξεργάζονται ένα σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται ή εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη βοήθεια της Κομισιόν, τελεί ακόμη υπό επεξεργασία, και οι αν��γκες που έχουν προσδιορίσει οι ελληνικές αρχές τελούν υπό εκτίμηση. Η δουλειά των αρμοδίων υπηρεσιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως η Μίνα Αντρέεβα επεσήμανε ότι οι κοινοτικές υπηρεσίες κάνουν εκτιμήσεις για κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, στέγαση, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, εντός ελληνικού εδάφους. Οι κοινοτικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει ήδη τα σχετικά κονδύλια και η Κομισιόν δηλώνει πως τα σχετικά χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα προς τις ελληνικές αρχές.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top