Κουρτς (Υπ. Εξωτερικών Αυστρίας):Η Ελλάδα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μειώσει τις προσφυγικές ροές

«Ήθελε μόνο να συζητήσει το πώς οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό προς την Κεντρική Ευρώπη»

Κουρτς (Υπ. Εξωτερικών Αυστρίας):Η Ελλάδα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μειώσει τις προσφυγικές ροές

Σε νέες αιχμηρές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Υπήρξαν ήδη αμέτρητες συνεδριάσεις και διασκέψεις με την Ελλάδα αλλά ποτέ δεν ήταν πρόθυμη να συζητήσει μια μείωση της προσφυγικής ροής, αλλά ήθελε μόνον να συζητήσει το πώς οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό προς την Κεντρική Ευρώπη» είπε ο Κουρτς στην αυστριακή εφημερίδα Εστεράιχ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ελλάδα -κατά την άποψή του- χρειάζεται υποστήριξη επί τόπου, αλλά επίσης και πίεση για να τερματίσει αυτή την πολιτική της παραπέρα μεταφοράς, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ντροπή» τη στάση της Αυστρίας, τόνισε πως το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα δεν είναι μία σύσκεψη στη Βιέννη, αλλά η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται.

Στο ερώτημα, εάν απειλείται μία ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, όπου δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες περιφέρονται στη χώρα, ο Αυστριακός υπουργός παρατήρησε πως η Αυστρία θα μπορούσε ή ��α υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες ή να μειώσει την προσφυγική ροή και να βοηθήσει την Ελλάδα, όπως και την Τουρκία, για να βελτιώσουν την κατάσταση των προσφύγων. Κατά την άποψή του, η δεύτερη εκδοχή είναι η μόνη εφικτή, διότι θα ήταν τελείως ανεύθυνο η Αυστρία να υποδεχθεί ακόμη περισσότερους πρόσφυγες.

Τέλος, επεσήμανε πως η Αυστρία εμφανίζεται ως ο «κακός» της υπόθεσης διότι απλά την περασμένη χρονιά είχε υποδεχθεί πάρα πολλούς πρόσφυγες και τώρα πρέπει να αλλάξει την πορεία της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top