ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Μουζάλα: «Υποβάλαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ε.Ε για το προσφυγικό»

"50.000 με 70.000 ανθρωποι υπολογίζεται να εγκλωβιστούν στη χώρα μας μέσα στον επόμενο μήνα"

​Ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το στείλαμε και στην Ε.Ε. το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολτικής.
��Το σχέδιο είναι ενιαίο», συνέχισε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας πως σήμερα στην Ελλάδα βρίσκονται 22.000 "εγκλωβισμένοι" πρόσφυγες.
Αν και διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, είπε ότι «στη Μακεδονία θα έχουμε 4 κέντρα υποδοχής προσφύγων και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη» και επισήμανε: «Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι πρόκειται για εγκατάσταση μόνιμη των ανθρώπων εκεί».
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη ότι: «μέσα στον επόμενο μήνα υπολογίζουμε ότι θα έχουμε έναν αριθμό ανθρώπων που θα εγκλωβιστούν που θα είναι ανάμεσα στις 50.000 με 70.000 ανθρώπους».
Σύμφωνα με τον ίδιο η επιχείρηση του ΝΑΤΟ θα μειώσει κατά 70% τις προσφυγικές ροές. «Η προσφυγιά δεν σφραγίζεται» συμπλήρωσε.