ΕΠΙΘΕΣΗ Κατρούγκαλου στην Λαγκάρντ

Βλέπει αίσιο τέλος στο ασφαλιστικό την άλλη εβδομάδα

​Επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε από το Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι από το Ταμείο γίνονται λάθος υπολογισμοί, ακόμη και από σοβαρούς αναλυτές, «όπως η Λαγκάρντ».

kl.jpg

K.Λαγκάρντ

Για το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ο υπουργός είπε ότι «ήταν κατακερματισμένο, άδικο, αναποτελεσματικό και μη βιώσιμο» και ότι επιδεινώθηκε με την οικονομική κρίση, καθώς αυξήθηκαν οι άνεργοι, αλλά και εκείνοι που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

«Χαριστική βολή στην κατασπατάληση των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, έγινε με την διαγραφή αποθεματικών από το PSI,» πρόσθεσε .

Πάντως, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο του φόρουμ, ο υπουργός τόνισε ότι «η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι σκληρή», ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα «την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε αίσια αποτελέσματα».

«Με την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψουν (σσ οι Θεσμοί), όπως είναι η δέσμευσή τους, κάτι για το οποίο έχουμε εξασφαλίσει εμείς ό,τι είναι δυνατό (όπως για παράδειγμα το να τους παραδώσουμε) πλήρη ποσοτικά στοιχεία», πρόσθεσε ο κ.Κατρούγκαλος.

Αναφορικά με τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ο υπουργός δήλωσε πως: «Με τις κοινωνικές ομάδες έχουμε προχωρήσει ήδη σε έναν ουσιαστικό διάλογο. Φαίνονται τα αποτελέσματα από την αποκλιμάκωση των αγροτικών μπλόκων, είμαι αισιόδοξος λοιπόν ότι... πολύ σύντομα θα έχουμε μία αίσια ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό».

Για το μνημόνιο, το οποίο -όπως είπε- ήρθε «μετά το πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών», ο υπουργός επανέλαβε ότι «για εμάς είναι ένας αναγκαστικός συμβιβασμός».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top