ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ made in Greece έδωσε στην Κομισιόν ο Μουζάλας

Δικό της πλάνο για να μην ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση φτιάχνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης κατέθεσε την Πέμπτη στην Κομισιόν ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.

«Έχουμε φτιάξει πλάνο εκτάκτου ανάγκης, το έχουμε καταθέσει σε Κομισιόν και ολλανδική Προεδρία», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός.

Το σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά χρηματοδότηση για τις ανάγκες των προσφύγων που θα προκύψουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χρηματοδότηση αυτή αφορά την εξασφάλιση υλικών, το κόστος διατροφής και διαμονής και διάφορες άλλες υπηρεσίες. Ακόμα η χρηματοδότηση αφορά προσλήψεις υπαλλήλων, καθώς και βοηθητικό προσωπικό που θα χρειαστεί για να παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Θα θέλαμε να μας είχε δοθεί η δυνατότητα να ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι, όταν θα επέλθει η συμφόρηση. Αυτό δεν συνέβη» ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός, παραδεχόμενος πως αν το σχέδιο δράσης με την Τουρκία αποτύχει, η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί.

Κομισιόν: Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλε��ρά της φτιάχνει το δικό της σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έναν μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», δήλωσε η αρμόδια για τα ζητήματα Μετανάστευσης εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό, την Παρασκευή.
«Η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, εν�� οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ 2.000-3.000 (σσ πρόσφυγες-μετανάστες)», ανέφερε η Νατάσα Μπερτό.

Παράλληλα, η κα Μπερτό χαιρέτισε τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top