Χατζηνικολάου στο STAR: Ετοιμάζουν νέα κέντρα φιλοξενίας για 90.000 άτομα

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους πολιτικούς αρχηγούς-Ρεπορτάζ

​Οι δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα, η οποία υποστήριξε ότι «η Σύνοδος Κορυφής της 7ης Μαρτίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί η χώρα μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα ανεξέλεγκτο hotspot».

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» και σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε ότι «κύκλοι των Βρυξελλών λένε, ότι η χώρα μας, αν δεν βρεθεί λύση στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου θα μετατραπεί σε νήσο Έλις... Σαν το νησάκι, δηλαδή στο οποίο πήγαιναν οι πρόσφυγες έξω από τη Νέα Υόρκη πριν αποφασίσει η τότε αμερικανική κυβέρνηση αν θα τους δώσει άσυλο ή όχι».

Όπως είπε ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Αγορά" που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, «η ελληνική κυβέρνηση κατασκευάζει κέντρα φιλοξενίας για 90.000 άτομα. Μετά από το Κιλκίς και τα Γιαννιτσά, η κυβέρνηση αναζητά χώρους σε Θήβα, Λαμία, Λάρισα και Κατερίνη, ενώ 15.000 πρόσφυγες θα στεγαστούν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία στην Αττική. Μιλάμε για μια προετοιμασία ευρείας κλίμακας».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, «είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα εν όψει της Συνόδου Κορυφής».

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι «στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει πριν την Σύνοδο Κορυφής υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στο βέτο και θα ζητήσει από τους πολτικούς αρχηγούς να του δώσουν κάρτα Bianca, δηλαδή λευκή κάρτα, μια εξουσιοδότηση, ώστε να κρίνει αν πρέπει ή όχι να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής και ανάλογα με την στάση της Τουρκίας και της Αυστρίας να οδηγηθεί στην τελική του απόφαση για το πώς θα τοποθετηθεί απέναντι στους άλλους αρχηγ��ύς των χωρών μελών της ΕΕ».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, η "Real News" της Κυριακής θα δημοσιεύσει το σχέδιο της Γερμανίας για το προσφυγικό, που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την χώρα μας.

BINTEO STAR