Μοσκοβισί: Συντομεύετε με την αξιολόγηση – Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά μένει να γίνει δουλειά ακόμη»

Μοσκοβισί: Συντομεύετε με την αξιολόγηση – Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για «να ολοκληρωθεί γρήγορα» η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, έστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί με χαιρετισμό που απεύθυνε στο Πρώτο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Ο Επίτροπος Οικονομικών επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών «αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα» και υποστήριξε ��τι το κλίμα των συζητήσεων «είναι θετικό».

Παράλληλα, σημείωσε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας και η υλοποίηση της συμφωνίας θα επιτρέψουν «την αναμενόμενη ελάφρυνση των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων».

Ο Μοσκοβισί προέβλεψε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016, ενώ για το 2017 τόνισε πως είναι εφικτός στόχος η ανάπτυξη με 2,7%.

Ο Επίτροπος στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της ευρείας πολιτικής συναίνεσης ως παράγοντα που αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας του προγράμματος, ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί και από 35 δισ. ευρώ χρηματοδότησης για επενδύσεις από την ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top