Αβραμόπουλος: Συμφωνία στις 7 Μαρτίου ή καταστροφή!

«Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της»

Αβραμόπουλος: Συμφωνία στις 7 Μαρτίου ή καταστροφή!

Σκληρή κριτική προς πάσα κατεύθυνση για το προσφυγικό άσκησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν μπορεί τη στιγμή που ένας ευρωπαϊκός λαός αγωνίζεται για να στήσει δομές καταγραφής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, κάποιοι άλλοι να υψώνουν φράκτες» τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, υποστηρίζοντας πως η λύση στο πρόβλημα είναι η οργανωμένη και κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων για τη μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων σε χώρες της Ευρώπης.

«Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της και δεν είναι η Ευρώπη που η δική μας γενιά θα κληροδοτήσει στις επόμενες» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μονομερείς κινήσεις από κάποιες χώρες με κατασκευή φρακτών και τοιχών.

Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις «αλλά δεν είναι μόνη της, έχει την Ευρώπη στο πλευρό της», ενώ υπογράμμισε σε δραματικούς τόνους πως στη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό «πρέπει να υπάρξει σύγκληση και συμφωνία αλλιώς θα οδηγηθούμε στην καταστροφή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top