Η κυβέρνηση έριξε ΠΟΡΤΑ στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών

Persona non grata η κα Μικλ Λάιτνερ στην Αθήνα

Η κυβέρνηση έριξε ΠΟΡΤΑ στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών

​Στο κόκκινο είναι οι σχέσεις της Αθήνας και της Βιέννης, μετά από την απόφαση της Αυστρίας να συγκαλέσει Διάσκεψη για το προσφυγικό και να μην προσκαλέσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Αυγή, η κα Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις γι’ αυτήν της την κίνηση και μετά από τον καυγά που είχε με τον Γ. Μουζάλα στις Βρυξέλλες, επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα την Τρίτη.

Το αίτημα όμως της Αυστριακής υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας δεν έγινε δεκτό, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως θα πρέπει η Αυστρία να πάρει πίσω τα μέτρα που έχει λάβει για τα σύνορά της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ομοσπονδιακός πρόε��ρος της Αυστρίας, Χ. Φίσερ, εξέφρασε την έκπληξή του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη σύγκληση της Διάσκεψης της Βιέννης, αδειάζοντας την υπουργό Εσωτερικών.

«Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επεσήμανα», δήλωσε στην δημόσια Αυστριακή τηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι άνθρωπος του διαλόγου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top