ΦΡΕΝΟ στη μεταφορά μεταναστών από τα νησιά βάζει η κυβέρνηση

Στόχος να αποφευχθεί η συμφόρηση στην ηπειρωτική χώρα

ΦΡΕΝΟ στη μεταφορά μεταναστών από τα νησιά βάζει η κυβέρνηση

​Την ώρα που τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών όλο και μεγαλώνουν και οι ροές από τις νησιά αυξάνονται δραματικά, μετατρέποντας ολόκληρη την Ελλάδα σε ένα τεράστιο hot spot, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει φρένο στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, Mega και ΣΚΑΪ, υπάρχει έτοιμο σχέδιο «επιβράδυνσης μεταφοράς μεταναστών από τα νησιά».

Ο κ. Δρίτσας εξήγησε ότι το σχέδιο αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες, Πέμπτη στο υπουργείο Ναυτιλίας και προβλέπει πως αν σε κάποιο νησί υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών δεν θα ξεκινούν τα πλοία από τον Πειρ��ιά, όμως σε αντίθετη περίπτωση τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικά.

Το σχέδιο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από σήμερα και για όλο το Σαββατοκύριακο και στόχος είναι, να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε να διαμορφωθούν οι νέοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Τα νησιά μάλιστα που αφορά είναι η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος και όπως είπε ο κ. Δρίτσας έχει δύο εκκινήσεις.

Η μία είναι οι εταιρείες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για Πειραιά.

«Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κα��άσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο», επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top