Με απόλυτη ΕΙΡΩΝΕΙΑ απαντά η ΑΥΣΤΡΙΑ στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη

Δείτε την προκλητική ανακοίνωση του Αυστριακού ΥΠΕΞ

Με απόλυτη ΕΙΡΩΝΕΙΑ απαντά η ΑΥΣΤΡΙΑ στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη

Καρφάκι δεν καίγεται στην Αυστρία για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών να ανακαλέσει την ελληνίδα πρέσβη κυρία Χρυσούλα Αλειφέρη στη Βιέννη. Αντιθέτως, το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση.

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Αυστρία κατανοεί την ένταση στην Ελλάδα η οποία «πιέζεται για να συνεργαστεί για να περιοριστού�� οι προσφυγικές ροές» και πως «είναι ευκαιρία η πρέσβης να ενημερώσει τους Έλληνες υπεύθυνους για την κατάσταση στις χώρες προορισμού».

Η ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται ακόμη πιο ειρωνική στην συνέχεια, λέγοντας πως «είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, και εκφράζεται η ... ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Έλληνες».

«Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία», συνέχισε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.

Δείτε επίσης:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΙΡΝΤΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:Πήγε να πιαστεί ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ο Μουζάλας με την υπουργό της Αυστρίας

ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στα εξωτερικά σύνορα συμφώνησε η ΕΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top