Καλώς τα δεχθήκαμε: Την Παρασκευή αναλαμβάνει δράση η αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Υπό γερμανική διοίκηση - Στη Σούδα βρίσκεται ήδη η ναυαρχίδα

Καλώς τα δεχθήκαμε: Την Παρασκευή αναλαμβάνει δράση η αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Την Παρασκευή ενδεχομένως θα αναλάβει δράση η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αφού ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που βρίσκεται σε εξέλιξη στα αρμόδια όργανα της Συμμαχίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου 'Αμυνας της Γερμανίας Μίχαελ Χένγιες.
Ο Χένγιες δήλωσε ότι η αποστολή εστιάζεται στη θαλάσσια αναγνώριση και στην προώθηση πληροφοριών στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας και της Τουρκίας.
«Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτή τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ. Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου 'Αμυνας της Γερμανίας κ. Χένγιες.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η μονάδα βρίσκεται από γερμανική διοίκηση, ενώ η ναυαρχίδα «Βόννη» βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη.
«Η μονάδα του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και ο σχεδιασμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στα αρμόδια όργανα του ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι τα αποτ��λέσματα αυτού του σχεδιασμού πιθανώς ήδη σήμερα το βράδυ θα τεθούν στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο γερμανός εκπρόσωπος, ο οποίος εκτίμησε ότι η μετακίνηση θα γίνει την Παρασκευή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top