Σταϊνμάιερ σε Κοτζιά: «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις που το αφορούν»

Αλλά επισήμανε με… νόημα ότι πρέπει και να φυλαχθούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Σταϊνμάιερ σε Κοτζιά: «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις που το αφορούν»
​«Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ‘Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, όπως δήλ��σε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι, αναφερόμενη εμμέσως στις διαβουλεύσεις της Αυστρίας με κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, χωρίς της συμμετοχή της Ελλάδας.
«Υπογραμμίσαμε για άλλη μια φορά ότι στην προσφυγική κρίση μόνο μια ευρωπαϊκή λύση μπορεί να οδηγήσει στον στόχο. Ο υπουργός έχει συχνά επισημάνει ότι δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις οι οποίες το αφορούν και το είπε χθες και πάλι στον έλληνα ομόλογό του», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.
Η Σέμπλι τόνισε επίσης ότι «δεν θα προχωρήσουμε, αν ο καθένας προσπαθεί να επιφέρει λύσεις μόνος για τον εαυτό του», ενώ ανέφερε ότι «είμ��στε όλοι της άποψης ότι πρέπει να φυλάξουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα» και «δεν υπάρχει κανείς που να λέει ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top