Αλεξιάδης για δημοσιογράφους-εκβιαστές: Δεν έχω καμία σχέση με τους κυρίους

«Πρέπει να αποκαλυφθεί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα»

Αλεξιάδης για δημοσιογράφους-εκβιαστές: Δεν έχω καμία σχέση με τους κυρίους

​Κατηγορηματικά διέψευσε ότι είχε ή έχει την οιαδήποτε σχέση με τους τρεις δημοσιογράφους που κατηγορούνται για εκβιασμό ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, με αφορμή την αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία για την υπόθεση.

«Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το Υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα)» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει πως η σχεδιαζόμενη «δημοσιογραφική επίθεση» -που αναφέρει η δικογραφία- στο πρόσωπό του «δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων αλλά ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί» και ξεκαθαρίζει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

O κ. Αλεξιάδης διευκρινίζει ότι έχει διατάξει ΕΔΕ για την τυχόν σχέση των κατηγορουμένων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τονίζει χαρακτηριστικά πως «αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Σε ότι αφορά την εμπλοκή του ονόματός μου στην όλη υπόθεση ΔΗΛΩΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ:

1. Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το Υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα).

2. Είναι σαφές ότι η σχεδιαζόμενη «δημοσιογραφική επίθεση» (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό μου, δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν «τρομοκρατικές» επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα).

3. Η δημοσιογραφική κριτική, η αποκάλυψη, η διαφωνία και γενικά η λειτου��γία της αντικειμενική�� ενημέρωσης, είναι ευθύνη του Τύπου και πρέπει να την επιτελεί με κάθε δυνατό τρόπο. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τις προσωπικές στοχοποιήσεις, την παραπληροφόρηση, την επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κλπ. υπάρχει μεγάλη απόσταση, η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, που πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου.

4. Δεν έχω να φοβηθώ και να κρύψω τίποτα. Τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την διαφθορά.

5. Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστη��α, πρέπει να αποκαλυφθεί.

6. Για την τυχόν σχέση των κατηγορουμένων με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ήδη ζήτησα την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων-Ποια απείλησαν με bullying

ΣΕΙΣΜΟΣ: Ποιος είναι ο εκδότης και οι δυο δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμό

Στον εισαγγελέα ο πασίγνωστος εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι,που κατηγορούνται για εκβιασμούς

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών: Απειλές, ύβρεις και «χορός» εκατομμυρίων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top