ΕΞΑΛΛΟΣ ο Μουζάλας: «Αυτό που γίνεται στα σύνορα είναι πραξικοπηματική ενέργεια»

«Θα σκληρύνουμε τη στάση μας απέναντι στις γειτονικές χώρες που δε δέχονται πρόσφυγες»

ΕΞΑΛΛΟΣ ο Μουζάλας: «Αυτό που γίνεται στα σύνορα είναι πραξικοπηματική ενέργεια»

​Για πραξικοπηματική πράξη έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στη στάση που κρατά η Αυστρία, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ενέργεια με στοιχεία πραξικοπηματικά. Τελειώνει μια σύσκεψη πρωθυπουργών κι αυτοί δέ��α ώρες μετά την παραβιάζουν», είπε ο κ. Μουζάλας.

Αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στην κίνηση της Αυστρίας να συγκαλέσει αύριο στη Βιέννη σύσκεψη των χωρών της οδού των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες τόνισε:

«Τους καλεί όλους, εκτός της Ελλάδας, μια κίνηση πολύ εχθρική κατά της χώρας μας. Παραβιάζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και ονομάζει την Ελλάδα "πύλη εισόδου", ελπίζοντας ότι έτσι θα μειώσει τις προσφυγικές ροές, επιβαρύνοντας την δική μας χώρα. Στην πραγματικότητα θα αυξήσει τόσο πολύ την παράνομη μετανάστευση που τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα».

«Είναι λυπηρό για την Αυστρία κι εγώ δεν την χαρίζω στους Βίζενγκραντ, γιατί έχει δεχτεί 90.000 πρόσφυγες κι αυτοί δεν έχουν δώσει ούτε μια κουβέρτα, λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά οι ίδιοι οι Αυστριακοί κάνουν τα πάντα για να μπουν στην ομάδα αυτή και κάνουν λάθος», συνέχισε ο κ. Μουζάλας.

Όσον αφορά για τις κινήσεις που θα κάνει από εδώ και πέρα η ελληνική κυβέρνηση, ο Γ. Μουζάλας σημείωσε πως εξαντλούνται όλα τα περιθώρια που δίνει η διπλωματία.

«Γίνονται διαβήματα σε όλους, ο πρωθυπουργός εκφράζει την δυσαρέσκειά του στους ομολόγους του, όπως κι εγώ, μιλούμε και με την ολλανδική προεδρία, ο κ. Αβραμόπουλος, εκ μέρους της Κομισιόν, καταδίκασε την κατάσταση», είπε και προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη πρόσθεσε:

«Τα προβλήματα θα τα υποστούμε για λίγο, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Ήδη κατασκευάζουμε καινούργιους χώρους για τους ανθρώπους αυτούς, υπάρχει μια αναστάτωση, αλλά δεν θα υπάρχει για πολύ. Τακτοποιούνται, με βάση τους νόμους της χώρας, με σεβασμό της αξιοπρέπειας των Ελλήνων και των ανθρώπων αυτών. Τα πράγματα θα μπουν σε έναν ρυθμό και θα αντιμετωπιστούν, αν και στην αρχή δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναστάτωση».

Νωρίτερα μάλιστα, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα σκληρύνει τη στάση της προς τις γειτονικές χώρες που δε δέχονται πρόσφυγες.

«Πέντε αστυνομικοί διευθυντές των χωρών του Βίζεγκραντ και δυστυχώς της Αυστρίας καταργήσανε την απόφαση που πήραν οι πρωθυπουργοί 15 ώρες πριν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για την ευρωπαϊκή ιδέα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top