Τσακαλώτος: Είμαι περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα φέρουμε την ανάπτυξη στην οικονομία

«Τα 5,7 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης θα επιστρέψουν στο Δημόσιο»

«Δεν θριαμβολογούμε, αλλά έχουμε όλο το πλαίσιο να φέρουμε την οικονομία στην ανάπτυξη, να παραμείνουμε παρεμβαίνοντας στις ευρωπαϊκές δομές και με κοινωνική αναδιανομή».

Με αυτή τη φράση απάντησε στη σφοδρή κριτική της ΝΔ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μάλιστα, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και μάλιστα πολύ σύντομα», ο υ��ουργός Οικονομικών δήλωσε «περήφανος» που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και που «το πρόγραμμά του, το ακούμε από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία».

Εξάλλου, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η ΝΔ θα αναζητήσει, θα διερευνήσει και θα αναδείξει τις μεγάλες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Παλαιότερα πείραζα την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ανακάλυψε το δικαστικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό, ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μην έχει ανακαλύψει το δικαστικό δρόμο προς τον ακραίο φιλελευθερισμό» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος.

Απέναντι στην κριτική που δέχθηκε από την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα ��ης ανακεφαλαιοποίησης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα 5,7 δισ. ευρώ που δόθηκαν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, καθώς το 75% των χρημάτων είναι σε μορφή «CoCos».

«Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι με σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια, αν τα πράγματα πάνε καλά, σε μία δεκαετία. Έχω κάθε προσδοκία ότι θα ξεπεράσουμε τα έσοδα των 5,7 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top