Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών – Άγνωστο πότε θα επιστρέψει το κουαρτέτο

Υπάρχει ακόμα απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές

Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών – Άγνωστο πότε θα επιστρέψει το κουαρτέτο

​Στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να βρεθεί η χρυσή τομή για να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η πρώτη αξιολόγηση.

Η ελληνική πλευρά κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νέες βελτιωμένες προτάσεις για τα ανοιχτά θέματα και στόχος είναι να υπάρξει σύγκλιση στο σκέλος των δημοσιονομικών μεγεθών για τους στόχους του 2018, αλλά και να συμφωνηθούν τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκτιμούν πως ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης και για το λόγο αυτό δεν έχει καθοριστεί και η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% του ΑΕΠ, αντί στόχου για έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ, όμως το ΔΝΤ επιμένει πως το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ και βλέπει δημοσιονομικό κενό τουλάχιστον 0,5% του ΑΕΠ, που θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Η Κομισιόν από την άλλη, διατηρεί μια πιο ήπια στάση και συγκλίνει με τις εκτιμήσεις του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Πάντως ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για περικοπή των συντάξεων, ενώ η Κομισιόν δεν έχε�� αποκλείσει τη λήψη νέων μέτρων, για να βγουν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top