Ντε Μεζιέρ: «Σε άλλα σύνορα η προστασία της Σένγκεν, αν δεν αποδώσει η συμφωνία με την Τουρκία»

Προειδοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας

Ντε Μεζιέρ: «Σε άλλα σύνορα η προστασία της Σένγκεν, αν δεν αποδώσει η συμφωνία με την Τουρκία»

​Τον κώδωνα του κινδύνου για το προσφυγικό έκρουσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, σημειώνοντας ότι ο χρόνος τελειώνει και πως αν δεν πετύχει η συμφωνία με την Τουρκία, τότε θα πρέπει η προστασία της ζώνης Σένγκεν να γίνει σε κάποια άλλα σύνορα.

«Η Σύνοδος ήταν πολύ σημαντική. Κατέστησε σαφές ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές. Όλα τα κράτη συμφώνησαν ότι η προστασία των ε��ωτερικών συνόρων με την Τουρκία έχουν χρονικά και ουσιαστικά προτεραιότητα - δηλαδή η επιχείρηση της Frontex, η επιχείρηση του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι πρόσφυγες θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία. Και στις επόμενες δύο εβδομάδες θα αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό. Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε είναι περιττά άλλα μέτρα. Αν όχι, τότε πρέπει να αποφασιστούν άλλα μέτρα, ει δυνατόν ευρωπαϊκά», είπε ο Γερμανός υπουργός στο πρώτο κανάλι του ARD.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ κατέληξε τέλος ότι «αν χρειαστεί, θα πρέπει τότε η προστασία της ζώνης Σένγκεν να πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλα σύνορα, κατά το δυνατόν από κοινού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top