Πυρά Τσακαλώτου για τον ρόλο του ΔΝΤ

«Να καταλάβει το Ταμείο ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα με ευρωπαϊκά κεκτημένα»

«Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα με σαφείς αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα» διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με συνέντευξή του στη Real News.
Όπως επίσης τ��νίζει «βάση συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του περασμένου καλοκαιριού».
Ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι οι συντάξεις και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής, παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
Όσον αφορά την αξιολόγηση ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει:
«Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα. Σύντομα άλλωστε θα έρθουν οι επικεφαλής των δανειστών και νομίζω ότι μετά θα έχουμε την τελική ευθεία για το κλείσιμο της συμφωνίας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο βήμα του οδικού μας χάρτη και θα μπορούμε να περάσουμε στο χρέος. Το κυρίαρχο θα είναι να πειστούν οι πολίτες και οι οικονομικοί παράγοντες ότι αλλάξαμε σελίδα».
Υποστηρίζει επίσης ότι «δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε κάνει το καλοκαίρι».
Ο υπουργός Οικονομικών ασκεί κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νέο-φιλελευθερισμού και μάλιστα με πολύ φτωχή επιχειρηματολογία».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top