ΠΑΣΟΚ: Εκστρατεία ψεύδους οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς

"Να ζητήσουν συγγνώμη"

​Να ζητήσουν συγγνώμη αξίωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) από ��ους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η αρνητική απάντηση να παραληφθεί η λίστα Μπόργιανς τον Νοέμβριο του 2012 έγινε επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών με υφυπουργό τον Δ. Κούρκουλα, διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Ανδρέα Λοβέρδου, δεδομένου ότι ούτε ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός, ούτε ο Δ.Κούρκουλας είχε οποιαδήποτε σχέση και ουδεμία επικοινωνία για τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κούρκουλα στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος αναφερόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Αφού η αρχική λάσπη δεν απέδωσε γιατί μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και ξέχασαν ότι στο τέλος του 2012 και στις αρχές του 2013 ο Βενιζέλος δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών (ούτε Υπουργός Οικονομικών) και κατά συνέπεια δεν είχε αρμοδιότητα να απορρίψει την παραλαβή της λίστας Μπόργιανς, συνεχίζουν την γκαιμπελικής/σταλινικής έμπνευσης εκστρατεία ψεύδους συγχέοντας σκόπιμα την προσφορά τεχνικής βοήθειας με την παράδοση λίστας Ελλήνων καταθετών». Χαρακτηρίζει δε «ερασιτέχνες» τους καταγγέλλοντες «ακόμα και στην προσπάθεια "γκαιμπελικής" ή "σταλινικής" προπαγάνδας», αφού - όπως λέει ο κ. Κούρκουλας - ο ίδιος ο Μπόργιανς δήλωσε ότι δεν υπήρχε πριν από την Άνοιξη του 2015.

Απαντώντας εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν τόσο την ερώτηση προς τον κ. Κοτζιά όσο και την καταγγελία, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, αφενός αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, αφετέρου επέμεινε ότι σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κούρκουλας γνώριζε. Ο κ. Καραγιαννίδης επίσης είπε ότι «η συγκυβέρνηση είχε ενιαίο χαρακτήρα και αν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θεωρούν ότι ο κ. Κούρκουλας δεν γνώριζε τι έκανε ο υπουργός κ. Αβραμόπουλος, φανταστείτε τι εξωτερική πολιτική είχαμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top