ΕΝΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ στη Βουλή για την κάλυψη ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

Τι έγινε και άναψαν τα αίματα

ΕΝΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ στη Βουλή για την κάλυψη ανασφάλιστων στα νοσοκομεία

​Τα αίματα άναψαν στη Βουλή για το έγγραφο, που αναφέρει ότι οι ανασφάλιστοι πληρώνουν στα νοσοκομεία, κάτι που θα σταματήσει με την ρύθμιση που υπάρχει στο παράλληλο πρόγραμμα.

Αφορμή στάθηκε ο ισχυρισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει ρυθμίσει το ζήτημα της κάλυψης των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Όμως ο πρωθυπουργός κατέθεσε στη Βουλή έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου που αναφέρει ότι ο ανασφάλιστος θα πρέπει να συμπληρώνει υπεύθυνη δήλωση αποδοχής χρέους, βάση της οποίας θα είναι υπεύθυνος για την οικονομική τακτοποίηση της οφειλής. «Λέτε ότι είχατε κάνει την ρύθμιση για τους ανασφάλιστους. Ούτε εμείς το είχαμε καταλάβει ούτε οι ανασφάλιστοι που έβλεπαν να επιβαρύνεται το εισόδημά τους», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι ένα φυλλάδιο, χωρίς ημερομηνία, είναι προγενέστερο της υπουργικής τροπολογίας. Όσοι σας δίνουν έντυπα, να μην σας εκθέτουν», του απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι το έγγραφο αυτό είναι ακόμη και σήμερα σε ισχύ, καθώς αναρτημένο στο site του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, είπε ότι το έγγραφο, που κατέθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι ο ανασφάλιστος δεν πληρώνει, αν έχει εκδώσει βιβλιάριο ανασφάλιστου. Ωστόσο τον διέψευσε αμέσως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως ιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο κ. Ηγουμενίδης είπε ότι και ο ίδιος υπέγραφε ότι ήταν επείγον περιστατικό, ώστε να εισάγεται ο ανασφάλιστος ή ότι αποδεχόταν πλαστά στοιχεία ασθενούς, ώστε η Εφορία να μην στέλνει την οφειλή στον ανασφάλιστο.

O υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατέθεσε επίσης άλλο έγγραφο από το νοσοκομείο Γεννηματά που περιγράφει την ίδια διαδικασία, σημειώνοντας ότι αυτή ακολουθείται σε όλα τα νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top