Το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ελλάδα συζήτησαν Μητσοτάκης με Μέρκελ

Ποιες άλλες συναντήσεις είχε ο πρόεδρος της ΝΔ στις Βρυξέλλες

Το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ελλάδα  συζήτησαν  Μητσοτάκης με Μέρκελ
Με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ, στην οποία συζητήθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αν και το κύριο θέμα της ήταν το ενδεχόμενο Brexit.
Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ που διήρκεσε περίπου μισή ώρα συζητήθηκε ειδικότερα το προσφυγικό και εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ ακολούθησε συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.
Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Τουρκία. Στο επίκεντρο και της συγκεκριμένης συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία, όπως και ο ρόλος της στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Το προσφυγικό ήταν το κύριο ζήτημα επίσης στις συναν��ήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο «δεν θα μετατρέψουμε το προσφυγικό σε πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση που έκανε προσερχόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ στη σύνοδο του ΕΛΚ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top