Αντιμέτωπος με μια διχασμένη Ευρώπη αύριο ο Τσίπρας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Πώς θα επιχειρήσει να ανατρέψει το κλίμα με τους εταίρους

Αντιμέτωπος με μια διχασμένη Ευρώπη αύριο ο Τσίπρας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
Αντιμέτωπος με μια διχασμένη Ευρώπη θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Υπό τον ασφυκτικό κλοιό χωρών που θέλουν να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ανατρέψει το κλίμα.
Η Αυστρία ήδη ανακοίνωσε γενικευμένους ελέγχους στα συνορά της με την Ιταλία τη Σλοβενία και την Ουγγαρία και ανώτατο όριο προσφύγων και μεταναστών την ημέρα που θα περνούν από τη χώρα, στους 3.200.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί απεναντι και από χώρες που πιέζουν για ακραία μέτρα όπως Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία, που θέλουν σφραγισμα των συνορων μεταξυ της Ελλαδας και των Σκοπίων, ενώ συζητούν το κλείσιμο των συνορων και με Βουλγαρία -Αλβανία.
Σύμμαχο του έχει ο πρωθυπουργός την Άγγελα Μέρκελ η οποία μιλώντας στη γερμανική Βουλή, έθεσε το δίλημμα κλειστά σύνορα ή προσέγγιση με την Τουρκία, για να δώσει μόνη της την απάντηση, ότι η λύση είναι η ευρωτουρκική προσέγγιση.
Στην αυριανή συνάντηση που θα έχει η κ. Μέρκελ με τον κ. Τσίπρα (στην οποία είχε προγραμματισθεί να συμμετάσχει και ο κ. Νταβούτουγλου αλλά ακύρωσε το ταξίδι του λόγω της έκρηξης στην Άγκυρα), όπως και στη μίνι σύνοδο που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή 11 κρατών μελών, θα επιχειρήσει να τους πείσει ότι αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος.
Διαβάστε ακόμα:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top