Μέρκελ: Θα παλέψω για να καταλήξουμε σε κοινά σημεία στο προσφυγικό

"Κεντρικό θέμα της Συνόδου Κορυφής η από κοινού φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ "

Μέρκελ: Θα παλέψω για να καταλήξουμε σε κοινά σημεία στο προσφυγικό

​Κεντρικό ζήτημα του Ευρωπαϊκού Συμ��ουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα είναι η από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Αυτό τόνισε σήμερα Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ με την Τουρκία.

«Θα μιλήσουμε για το θέμα της από κοινού προστασίας των εξωτερικών συνόρων και θα ήθελα να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, όπως στις 29 Νοεμβρίου - από κοινού, ως 28 - αποφασίσαμε την ατζέντα της ΕΕ με την Τουρκία για τη μετανάστευση», δήλωσε η κα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο.

Μιλώντας για τις δυσκολίες στην λήψη ορισμένων αποφάσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι στην Ευρώπη «είμαστε συνηθισμένοι κάποια πράγματα να παίρνουν χρόνο, αλλά αξίζει -και έναντι των διαφορετικών πλαισίων- να το παλέψει κανείς». Η ίδια δήλωσε μάλιστα αποφασισμένη να παλέψει, προκειμένου «να καταλήξουμε σε κοινά σημεία».

Σχετικά με την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η κα Μέρκελ τόνισε ότι το θέμα δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή, διότι έχει ήδη αποφασιστεί η κατανομή 160.000 ανθρώπων και πρέπει τώρα να υλοποιηθεί. «Αυτό που προέχει τώρα, είναι το πώς μπορούμε να φυλάξουμε από κοινού τα κοινά μας σύνορα. Και γι' αυτό το σκοπό προσφέρεται η υλοποίηση της ατζέντας ΕΕ-Τουρκίας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top