Με στόχο να απομονώσει τις ακραίες ευρωπαϊκές φωνές ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Μπαράζ επαφών για προσφυγικό και αξιολόγηση

​Με βαριά ατζέντα μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία πρωταρχική θέση έχει το προσφυγικό και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί το μεσημέρι και εκεί θα έχει μπαράζ κρίσιμων επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 18:30 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, τον οποίο και θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την εξέλιξη των διαπραγμα��εύσεων με τους θεσμούς.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι επιδιώκει τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι πιέσεις που δέχεται είναι ασφυκτικές, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, μόλις χθες να δηλώνει πως υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

• Την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός στις 11.00 θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Τουρκίας.
• Στις 12.00 θα συμμετάσχει σε συνάντηση με θέμα την συνεργασία με την Τουρκία. Θα λάβο��ν μέρος 10 κράτη-μέλη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Τουρκία.
• Στις 15.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σόμποτκα.
• Στις 16.00 στην πρώτη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
• Στην Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στις 10.00 θα συμμετάσχει στην δεύτερη συνεδρίαση εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στο περιθώρια της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτη, ο Α. Τσίπρας θα έχει κρίσιμη συνάντηση με την Α. Μέρκελ και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Α. Νταβούτογλ��υ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση αυτή ο πρωθυπουργός θα επιμείνει πως η Τουρκία πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς θεωρεί καταλυτική τη συμβολή της για τη διαχείριση των προσφυγ��κών ροών.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει και σε μίνι σύνοδο που θα γίνει με ακόμα 11 χώρες, στην οποία θα επαναλάβει ότι τα σύνορα πρέπει να μείνουν ανοιχτά και ότι τα προβλήματα δε λύνονται με λογικές περιχαράκωσης και απομονωτισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top