Πήγε καλεσμένος στην ΕΡΤ και τους έκραξε ο Λεβέντης! ΒΙΝΤΕΟ

«Αν ζητούσα από τον Τσίπρα πέντε υπουργεία, θα μου έδινε έξι» - Πρώτη ανάρτηση: 17/02/2016, 00:38

 Πήγε καλεσμένος στην ΕΡΤ και τους έκραξε ο Λεβέντης! ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ.Λεβέντης επανέλαβε την άποψη του πως θα πρέπει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων, έκανε λόγο για εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς – τεχνοκράτες, ενώ εκτίμησε ότι η αξιολόγηση δεν θα τελειώσει ούτε τον Μάρτιο, ούτε τον Απρίλιο.

«Για να κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να ψηφιστούν ασφαλιστικό, φορολογικό και εργασιακά… Φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρει να τα περάσει αυτά στην Βουλή ο Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης, λέγοντας πως στην κυβέρνηση επικρατεί μεγάλο άγχος.

«Αν πήγαινα στον Τσίπρα και του ζητούσα πέντε υπουργεία, θα μου έδινε έξι», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επανέφερε επίσης την πρότασή του για ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι για να βγούμε από το μνημόνιο πρέπει πρώτα να καταστρώσουμε οικονομικό σχέδιο.

«Όσοι έχουν εισόδημα “έτσι κι αλλιώς” (ενοίκια, μερίσματα εταιρειών κλπ), να μην λαμβάνουν σύνταξη», πρόσθεσε ο κ.Λεβέντης και υπο��ράμμισε ότι «το κράτος έχει καθήκον να κοιτάξει τον αδύναμο, όχι τη γιαγιά με τη σύνταξή της».

Υποστήριξε ότι πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας για τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι τα κανάλια δεν πρέπει να κλείσουν, αλλά να ρυθμιστούν με αυστηρότερους ελέγχους, ενώ άφησε αιχμές για το καθεστώς λειτουργίας της ΕΡΤ.

«Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργεί πλουραλιστικά… Έχω ένα μικρό παράπονο, γιατί η ΕΡΤ δείχνει πολύ ώρα ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάω ο χρόνος να κατανέμεται πιο δίκαια» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «αντί να απορροφήσει η Αριστερά το ΠΑΣΟΚ, απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ την Αριστερά».

Δείτε ένα απόσπασμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top