Πανούσης: «Πολλοί υπουργοί θα γίνουν πρωταγωνιστές στο Δελφινάριο»!

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του, πάμε για καταστροφή στο προσφυγικό» προειδοποίησε

Πανούσης: «Πολλοί υπουργοί θα γίνουν πρωταγωνιστές στο  Δελφινάριο»!

«Υπάρχουν πολλοί υπουργοί που θα γίνουν πρωταγωνιστές στο Δελφινάριο, είναι από αγράμματοι μέχρι άξεστοι και πολύ κυνικοί» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Αlpha 989 και στον Σπύρο Χαριτάτο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης!

Εμφανίστηκε επίσης εξαιρετικά απαισιόδοξος για το προσφυγικό. «Ο Θεός ��α βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή», επισήμανε. Για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Φαινόταν ότι έρχεται κάτι. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Τώρα όπως είπε και ο κ. Μουζάλας οι ροές είναι μεταναστευτικές όχι προσφυγικές. Υπήρχε το ιδεολόγημα ότι “τα σύνορα είναι ανοιχτά, μπορεί να έρθει και να μπει όποιος θέλει”. Είχα πει αν “σπάσει” ο Λίβανος, τελείωσε η Κύπρος. Είχα πει αν “σπάσει” η Αίγυπτος θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Όταν συναντώ τον πρέσβη της Τουρκίας και σου λέει “έχω στα παράλια 1 εκατ.” , είναι αστείο να πιστεύεις ότι δεν θα σου στείλουν 500.000. Το δεύτερο ιδεολόγημα ήταν “δεν σταματάμε κανέναν”».

Ο κ. Πανούσης υποστήριξε ακόμα ότι «θα επωφεληθούν όλοι. Ο Ράμα λέει ας συζητήσουμε για την Ήπειρο. Τ�� Σκόπια κερδίζουν, αυτά είναι τώρα τα σύνορα της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην «κάθαρση», είπε χαρακτηριστικά: «Οι ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ και λειτουργούσαν στο τότε σύστημα, μπορεί να ήταν διαπλεκόμενοι, να κουβαλούν αμαρτίες... Πώς ακριβώς έγινε η κάθαρση και δεν το κατάλαβα; Δεν είναι 5 που τα φορολογικά τους είναι μπερδεμένα, είναι 1005. Δεν γίνεται έτσι η κάθαρση. Με το “δώσε αίμα στο λαό”».

Για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Πανούσ��ς δήλωσε: «Η διαφθορά είναι ζήτημα ποιότητας της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν πίστευα ότι μια Aριστερά θα ερχόταν να πολώσει την κοινωνία. Αν θες να κάνεις κάθαρση, κάνε πρώτα αυτοκάθαρση. Δεν θα κάνεις τα ίδια δημιουργώ��τας μια νέα διαπλοκή με νέο αριστερό πρόσημο και δεν θα φοβάσαι την πολυφωνία».

Αναφέρθηκε ακόμη σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, για τα οποία τόνισε : «Οι δικές τους εφημερίδες και τα δικά τους ραδιόφωνα τι παρουσιάζουν, την αντικειμενική ή τη δική τους πραγματικότητα; Παρουσιάζουν ότι δεν υπάρχει καμία αυτοκτονία στην Ελλάδα από όταν έγινε κυβέρνηση η Αριστερά».

Για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Πανούσης είπε ότι δεν βλέπει λόγο να γίνουν εκλογές. «Η Ν.Δ. δεν είναι έτοιμη. Και από την άλλη, δεν πιστεύω στην κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Είναι “μαγαζάκια” που κάνουν πως θα ενωθούν αλλά δεν κινούνται. Είναι και τοξικά κάποια από αυτά. Το νέο θα βγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα ψηφίζουμε αρνητικά, να φύγει κάποιος. Αυτό που ρισκάρει ο κ. Τσίπρας δεν είναι να πέσει η κυβέρνησή του αλλά να απαξιωθεί η Αριστερά, που πάντα ήταν η ελπίδα».

Τόνισε επίσης ότι δεν βλέπει τη σημασία μιας οικουμενικής: «Μία κυβέρνηση με άτομα από την ίδια μήτρα δεν μπορούν να συνεννοηθούν, πώς θα συνεννοηθεί ένας υπουργός από το ΠΑΣΟΚ, από το πρώην τάδε. Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να στήριζαν όλα τα κόμματα 10-15 ανθρώπους, εκτός πολιτικής, οι οποίοι θα έκαναν κάποια πράγματα και θα έφευγαν».

Για τα επεισόδια και την τήρηση της δημόσιας τάξης, είπε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που μετά την μεταπολίτευση που έχουμε αυτό το μόρφωμα που πανηγυρικά καταλαμβάνει τα Εξάρχεια, χτυπά τα Πανεπιστήμια. Είναι δυνατόν να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο; Τί συμβαίνει; Βλέπω υπουργούς της κυβέρνησης που δεν χρησιμοποιούν τον όρο αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες. Όταν ήταν η Δεξιά στα πράγματα οι κουκουλοφόροι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί. Τώρα τι είναι»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top