Die Welt: Απατάται ο Τσίπρας αν νομίζει ότι η Μέρκελ θα ��άνει πίσω

Το προσφυγικό στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου

Die Welt: Απατάται ο Τσίπρας αν νομίζει ότι η Μέρκελ θα κάνει πίσω

Το προσφυγικό ζήτημα και η Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου, με αφορμή και την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Η εφημερίδα Die Welt συνδέει το προσφυγικό με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και περικοπών που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα ενόψει της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα φανεί υποχωρητική.

Η εφημερίδα του Βερολίνου, επισημαίνει πάντως πως «ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος υπολογίζει να επιδείξει υποχωρητικότητα η καγκελάριος στη διαμάχη γύρω από τις μεταρρυθμίσεις, ενδέχεται να απατάται». Η Die Welt υπογραμμίζει πως για την γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να ισχύει η αρχή της χρηματοδότησης έναντι της δέσμευσης για μεταρρυθμίσεις.

Επικαλούμενη κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, η Die Welt σημειώνει ότι «οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό, γι' αυτό και δεν ζήτησαν σε καμία συνάντηση με μέλη της γερμανικής κυβέρνησης, κάποια συμφωνία τύπου "πρόσφυγες έναντι ηπιότερων όρων"».

Όπως αναφέρει η deutsche welle, για την Die Welt υπάρχουν πολλές υποθέσεις: «Ότι θα λυγίσει η Μέρκελ, ή ότι θα υποχωρήσει ο Τσίπρας. Η καγκελάριος χρειάζεται τη βοήθεια των Ελλήνων, προκειμένου να λειτουργήσει το σχέδιό της για την προσφυγική κρίση, χωρίς να κλείσουν τα σύνορα εντός της Ευρώπης. Ο Τσίπρας χρειάζεται πάνω από όλα τη Μέρκελ, εάν θέλει να λάβει τον Ιούλιο δισεκατομμύρια, ώστε να εξοφλήσει τα χρέη του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top