«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Παππά και ΝΔ για τις άδειες και τα κανάλια της Γερμανίας!

Τι διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Παππά και ΝΔ για τις άδειες και τα κανάλια της Γερμανίας!

​Νέος «πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν στη Γερμανία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΝΔ άσκησε κριτική στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά πως "σιωπά για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών, που εκπέμπουν στα κράτη - μέλη της Ε.Ε". Στην συνέχεια ο κ.Παππάς απάντησε στη ΝΔ πως ευσταθούν τα στοιχεία που ο ίδιος παρέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη, για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και ειδικά στη Γερμανία. Ακολούθησε νέα σκληρή ανακοίνωση από την Συγγρού για τον υπουργό Επικρατείας, τον οποίο κατηγόρησαν για ψεύδη και γκάφα.

«Ο κ.Παππάς, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είναι εθισμένος στο ψέμα. Η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στη Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις απαντήσεις των ελληνικών πρεσβευτικών αρχών, τις οποίες συνειδητά αποκρύπτει. Υπάρχει όμως τρόπος να αποδειχτεί ποιος λέει την αλήθεια. Τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, ούτως ώστε να μη διασύρεται από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων που καθημερινά τον διαψεύδουν, όπως σήμερα έγινε με την Κύπρο» ανέφερε η ΝΔ στην τελευταία ανακοίνωση της,προκαλώντας τη νέα αντίδραση του υπουργού Επικρατείας.

«Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Από το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα. Τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι (6) τέτοιου είδους κανάλια. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πι�� επίσημα δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, ας επιλέξουν. Σε μια χώρα με πληθυσμό 8 φορές όσο η Ελλάδα, είτε θέλουν να είναι 5, είτε να είναι 6… δεν είναι πάντως 56» τόνισε ο κ.Παππάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top