Συμφωνεί εμμέσως με Τόμσεν η Κομισιόν

Τι απάντησε ο Ντομπρόβσκις σε ερώτηση του ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνου Αθανασίου

Συμφωνεί εμμέσως με Τόμσεν η Κομισιόν

«Oι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, συνεχίζουν και λειτουργούν με βάση τους στόχους και τις παραδοχές της Συμφωνίας του καλοκαιριού. Το ΔΝΤ ασφαλώς λαμβάνει μέρος στην αξιολόγηση και είμαι βέβαιος πως θα συμμετέχει και με χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα».

Αυτή ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντομπρόβσκις σε ερώτηση του ανταποκριτή του STAR στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών μετά το Ecofin, σε σχέση με την ανάρτηση του Πολ Τόμσεν στο blog του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Ντομπρόβσκις εξήγησε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των στοιχείων που δίνει ο Πολ Τόμσεν, επιβεβαίωσε όμως ότι «μετείχε στο Εurogroup και ενημέρωσε του υπουργούς για τα ευρήματα του ΔΝΤ από την πρώτη αξιολόγηση».

«Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη σε σχέση, για παράδειγμα, με τα στοιχεία για τη δημοσιονομική προσπάθεια. Οι θεσμοί αξιολογούν αυτά τα στοιχεία με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, όταν υιοθετούσαμε το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης και η συνεργασία είναι στενή» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top