Αλεξιάδης: Καμία διαγραφή χρεών σε όσους έχουν αλλά φοροδιαφεύγουν

Διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος για φοροδιαφυγή γίνεται κάτω από την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων

Τη διαβεβαίωση ότι καμία διαγραφή χρεών δεν θα γίνει σε έχοντες που φοροδιαφεύγουν παρείχε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, οικονομικά ισχυροί που φοροδιαφεύγουν να δουν τα χρέη τους να διαγράφονται. Αντίθετα, αυτοί είναι στο στόχαστρο του ελέγχου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν απαλλαγές με σκανδαλώδεις διατάξεις» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ο έλεγχος για φοροδιαφυγή γίνεται κάτω από την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι όπου διαπιστώνουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή προχωρούν σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως διευκρίνισε, όμως, ο έλεγχος δεν συνεπάγεται ότι όποιος βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ ή στη λίστα Μπόργιανς είναι απαραίτητα ένοχος καθώς «ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top