Αποκάλυψη Star: Ανέλπιστος σύμμαχος της Ελλάδας στο ασφαλιστικό η Γερμανία!

Διαβάστε με ποιο αντάλλαγμα…

Αποκάλυψη Star: Ανέλπιστος σύμμαχος της Ελλάδας στο ασφαλιστικό η Γερμανία!
‘Eναν ανέλπιστο σύμμαχο θα έχει η Ελλάδα τις επόμενες μέρες, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, στην προσπάθεια να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με την πρόταση της Αθήνας για το ασφαλιστικό: Την κυβέρνηση της Γερμανίας!

Η επίθεση συμπάθειας του Βερολίνου που μπορεί να εκδηλωθεί και σήμερα στις Βρυξέλλες στο ασφαλιστικό έχει ωστόσο ένα αντίτιμο, τις παραχωρήσεις της Αθήνας στο προσφυγικό.

Όπως ανέφερε ο Τ. Τέλλογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι οι επαφές της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star η κ. Μέρκελ σηματοδότησε στον κ. Ολάντ την Κυριακή στο Στρασβούργο οτι δεν έχει αντιρρήσεις στην γραμμή που εισηγείται εκτός από τον Γάλλο Πρόεδρο και ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ, να στηριχτεί δηλαδή η Αθήνα στο να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις, τουλάχιστον όσες δεν είναι προκλητικά υψηλές.

Βεβαίως, η Γερμανία επιμένει στην δημιουργία του «σούπερ ταμείου» αποκρατικρατικοποιήσεων, κάτι για το οποίο η κ Μέρκελ εχει δεσμευθεί στους βουλευτές της, αλλά για τις συντάξεις δέν θα επιμείνει...

Όσον αφορά το τι δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, η κ. Μέρκελ που εχει κρίσιμες εκλογές στις 13 Μαρτίου σε τρία κρατίδια, ζήτησε τις κοινές περιπολίες στη θάλασσα που απεδέχθη υπό όρους ο κ. Καμμένος, ενώ μέσω του υπουργού Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ απαίτησε την τελευταία εβδομάδα να εξαφανισθεί από το έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δίνει στους πρόσφυγες, η προσθήκη που έμπαινε με σφραγίδα: «Θέλει να μεταβεί στη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται ότι η σφραγίδα τοποθετήθηκε μετά από αίτημα Σκοπιανών, Σέρβων , Σλοβένων για να περνάνε στην ΠΓΔΜ πιο εύκολα οι πρόσφυγες και να είναι καλυμμένοι οι Σκοπιανοί έναντι των Βρυξελλών. Δηλαδή, πρόκειται για παραβίαση της Σένγκεν με κρατική σφραγίδα! Αυτό ζήτησε το Βερολίνο να καταργηθεί και η Αθήνα συμφώνησε.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top