Μητσοτάκης: «Απαιτείται σοβαρότητα για το προσφυγικό από τις τοπικές κοινωνίες»

Τι δήλωσαν ο πρόεδρος της ΝΔ και ο δήμαρχος Αθηναίων μετά τη συνάντησή τους

«Το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για την ενημέρωση που του έκανε, ανέφερε ότι συζήτησαν εκτενώς για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο, πρόσθεσε, «είναι βέβαιο ότι ασκεί και πολύ μεγάλες πιέσεις στην πόλη της Αθήνας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε επίσης στις δηλώσεις του: «Επιμένω- το έχω τονίσει σε πολλές ευκαιρίες - στην ανάγκη να υπάρχει ένας σαφής και ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών και μια διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών».

"Απαιτείται σοβαρότητα για το προσφυγικό από τις τοπικές κοινωνίες" διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Καμίνη για την «υπεύθυνη και σοβαρή του στάση ��το πρόβλημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού» και έστειλε σαφές μήνυμα για τις αντιδράσεις στη δημιουργία hotspot και κέντρων μετεγκατάστασης αναφέροντας: «Νομίζω ότι στα ζητήματα αυτά, έχουμε την απαίτηση απ’ όλους όσοι εμπλέκονται να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Και να μπορούν να δουν - πέρα από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούν - και το μεγάλο εθνικό συμφέρον».

Ανέφερε ακόμα ότι συζήτησε με τον δήμαρχο ��θηναίων για ζητήματα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και τη δυνατότητα υποστήριξης των ασθενέστερων πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται περισσότερο σήμερα οικονομική κρίση.

Ο κ. Μητσοτ��κης συμπλήρωσε ότι συζήτησαν επίσης και για ζητήματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Αθήνας. «Η πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να προτάξει ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, αλλά και στην πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, που η Αθήνα διαθέτει. Και πιστεύω ότι, στον τομέα αυτό υπάρχουν σημαντικές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Αλλά και δυνατότητες πολύ πιο ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Καμίνης: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για το προσφυγικό, σε όλα τα σημεία της χώρας

​Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη συνάντηση και χαρα��τήρισε «καρποφόρα» την μεταξύ τους συζήτηση. «Η Αθήνα, όπως είναι προφανές, συμπυκνώνει πολύ συχνά, με δραματικό τρόπο, όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Αλλά η Αθήνα έχει και τεράστιες προοπτικές» τόνισε.

Για το προσφυγικό ειδικότερα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας ανέφερε: «Είναι ένα πρόβλημα πάρα πολύ μεγάλο που δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς. Όσοι πιστεύουν ότι τελικά θα το αποφύγουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, καλό θα είναι να γνωρίζουν, ότι θα διαψευστούν. Μας αφορά όλους.

Διατύπωσε μάλιστα αιχμές για συναδέλφους του δημάρχους, δηλώνοντας: «Πρέπει να βρούμε λύσεις σε ένα εθνικό επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του, σε όλα τα σημεία της χώρας».

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ και για τα μεγάλα ζητήματατης πόλης, τις δραστηριότητες του Δήμου στα θέματα της κοινωνικής συνοχής, τα θέματα των ευρωπαϊκών πόρων, την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως επίσης για την άνοδο του τουρισμού, τα δύο τελευταία χρόνια στη πόλη, και τις προοπτικές που ανοίγει.

​​​​​​​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top