Πάγκαλος: Βία και γκλοπ στους αγρότες,κράξιμο στην Περιστέρα-Δηλώσεις ΒΟΜΒΑ

«Η κυβέρνηση να απαγορεύσει τα τρακτέρ στην Αθήνα»

Πάγκαλος: Βία και γκλοπ στους αγρότες,κράξιμο στην Περιστέρα-Δηλώσεις ΒΟΜΒΑ

"Δηλητήριο" έσταξε για την αγαπημένη του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα και τους αγρότες ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα fm 99,5”, ο κ.Πάγκαλος επιτέθηκε στον αγροτικό κόσμο με αφορμή τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «ποτέ δεν πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι από κανέναν, ακόμα και μέσα στην πόλη. Το Κράτος έχει ως έργο του και υποχρέωση του να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους. Οι δρόμοι ανήκουν σε όλο τον κόσμο».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός εξέφρασε την χαρά του για την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει στα τρακτέρ να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

«Τα τρακτέρ δεν μπορούν να μπουν στην Αθήνα, αντιπροσωπεύουν πολύ μικρό αριθμό αγροτών, είναι 5 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι 10, 15 χιλιάδες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 140 χιλιάδες τρακτέρ» πρόσθεσε.

Ο κ.Πάγκαλος τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μητρώο αγροτών, εξαπολύοντας επιθέσεις σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν το έκαναν, γιατί φοβόντουσαν αυτούς (σσ τους αγρότες) που θα αποκλειόντουσαν. Μάλιστα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της χρήσης βίας –όταν χρειάζεται- για την εφαρμογή του νόμου.

«Γιατί, όταν θα γίνει το αγροτικό μητρώο, πρέπει κάποιοι να αποκλειστούν, δεν μπορούν να μπουν όλοι να γραφτούν στο αγροτικό μητρώο, κάποιοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Θα σας το γενικεύσω και Θα γίνω ακόμα πιο κακός, πρέπει κάποτε, κάπου να υπάρξει κυβέρνηση που θα χρησιμοποιεί την Αστυνομία εφ’ ω ετάχθη, δηλαδή, θα εφαρμόζει τους νόμους με όλα τα μέσα και τελικά, αν χρειάζεται, με τη ...βία. Άμα ο άλλος ορμάει πάνω σου με το τρακτέρ… Με την έννομο βία», είπε χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο του κ.Πάγκαλου βρέθηκε και η πρώτη κυρία της Ελλάδας Μπέτυ Μπαζιάνα, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργικού ζεύγους στο Ιράν και τις εμφανίσεις με τις μπούργκες της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα.

«Είδα την κυρία σύζυγο του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση χθες, μέσα σε δύο ώρες που κάθισε στην Τεχεράνη, έχει αλλάξει τρία χρώματα κεφαλόδεσμο. Μα, ήταν οι Ιρανές και φοράγαν όλες μαύρο και η Περιστέρα, δεν ξέρω πως τη λένε, φορούσε ένα μωβ και μετά φορούσε και ένα κόκκινο, για να δείξει ότι -ναι μεν -υποτάσσεται στην αντίληψη των Ιρανών για τις γυναίκες… Η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει. Εμένα η γυναίκα μου δεν ήρθε στην Τεχεράνη όταν πήγα, γιατί δεν ήθελε να την μεταχειριστούν οι Ιρανοί όπως μεταχειρίζονται τις δικές τους γυναίκες. Γιατί είχε μια αντίληψη για τον ρόλο των γυναικών και για τη θέση τους στην κοινωνία. Λοιπόν, ως αριστερή αγωνίστρια, η Περιστέρα δεν έπρεπε να πάει στην Τεχεράνη, δεν είχε καμιά δουλειά, μπορούσε να πάει ο Τσίπρας μόνος του. Λοιπόν και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει, ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία. Τι είναι τα μωβ και τα κόκκινα; Για να δείξουμε ότι είμαστε επαναστάτες και κάπου κρατάμε και μια πισινή; Σαν δε ντρεπόμαστε λιγάκι, μου φαίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top