Ρέγκλινγκ: Όλοι κατάφεραν και βγήκαν από τα μνημόνια εκτός από την Ελλάδα!

«Καρφιά» για την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήταν αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις και διέκοψε την ανάκαμψη

Παράδειγμα προς αποφυγήν είναι ουσιαστικά η Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι διέκοψε την διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας!

Σύμφωνα συγκεκριμένα με δημοσίευμα της φλαμανδικής εφημερίδας του Βελγίου «De Tijd», υπό τον τίτλο «Σκληρή η πολιτική της ευρωζώνης αλλά αποδίδει», o Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι η πολιτική της ευρωζώνης για χρέος είναι οδυνηρή αλλά παράγει αποτελέσματα, με εξαίρεση την Ελλάδα.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όλες οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα βγήκαν από αυτό πλην της Ελλάδας, η οποία «είχε πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, ενώ και η πορεία ανάκαμψης διακόπηκε πέρυσι από την ελληνική κυβέρνηση».

Παραδέχθηκε πάντως ότι για χώρες όπως η Ελλάδα, η περικοπή δαπανών είναι μεν επιβεβλημένη, αλλά από πολιτική και κοινωνική άποψη, αυτός είναι ο «δυσκολότερος δρόμος».

Ακόμη μία αιχμή διατύπωσε για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «πολλοί πολιτικοί στις χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί ότι με την είσοδό τους στην ευρωζώνη οι χώρες τους έχουν εκχωρήσει τις εξουσίες τους σχετικά με τη νομισματική και οικονομική πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα επί έξι μήνες πέρυσι αγωνιζόταν εναντίον των μεταρρυθμίσεων».

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top