Καμμένος για τα επεισόδια στην Κω: «Κάποιοι θα χάσουν το μαύρο χρήμα και αντιδρούν»

"Δεν επιλέγει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το που θα γίνουν τα hotspots" - Πρώτη ανάρτηση 13.32

Καμμένος για  τα επεισόδια στην Κω: «Κάποιοι θα χάσουν το μαύρο χρήμα και αντιδρούν»

Επίθεση στους κατοίκους που αντιδρούν στην Κω στη δημιουργία και στη χωροθέτηση hotspot για τους πρόσφυγες εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με δηλώσεις του.

Ο Πάνος Καμμένος απέδωσε τα επεισόδια σε ακροδεξιούς και σε συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλλευθούν τους πρόσφυγες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπάρχουν «κλειστά το χειμώνα ξενοδοχεία που δεν κόβουν απόδειξη και παίρνουν 15 ευρώ για να κάνει ντους ο πρόσφυγας, για δωμάτια με τιμή 80 ευρώ χωρίς απόδειξη, για τιμή 4 ευρώ στο μεταλλικό νερό, για ταβέρνες που είναι κλειστές και παίρνουν 5 ευρώ για φόρτιση του κινητού, χωρίς απόδειξη».

Κατηγόρησε επίσης τον δήμαρχο της Κω ότι υπαναχώρησε από την πρόταση που είχε υποβάλλει σχετικά με το χώρο εγκατάστασης του κέντρου καταγραφής.

Η κατασκευή των hotspots δεν πρόκειται να διακοπεί, πρέπει να είναι έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου, βάσει των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας, ανέφερε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στην έκτακτη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας για τα hot spots και το προσφυγικό, μετά από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί στην Κω, τα Διαβατά και το Σχιστό.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει καμία σχέση με την επιλογή των hotpots και το που θα γίνουν αυτά, αλλά παραχώρησε τους χώρους που του ζητήθηκαν με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ότι δηλαδή τα Ταμεία θα εισπράττουν το 5% της αντικειμενικής αξίας για ότι περιουσιακό στοιχείο έχουν. Όταν μας ζητήθηκαν στρατόπεδα, τα παραχω��ήσαμε με ακριβώς αυτή τη δέσμευση, της καταβολής προς τα Ταμεία του 5% που θα πηγαίνει προς το προσωπικό» τόνισε.

«Αναλάβαμε την τελευταία στιγμή να ολοκληρώσουμε μια υποχρέωση του ελληνικού κράτους», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην σημερινή του συνάντηση με τους δημάρχους Ωραιοκάστρου και Δέλτα, περιοχών που αντιδρούν στην δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, επισήμανε: «Ξεκαθαρίσαμε ότι αν υπάρχει άλλος χώρος, που θα συμφωνηθεί από κοινού με τους δημάρχους για τη μεταφορά των relocation centers, είμαστε διατεθειμένοι να το μεταφέρουμε ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να διακοπούν τώρα οι εργασίες, γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 15 του μηνός».

«Έχουμε υποσχεθεί να είναι συντονισμένα τα κέντρα έως τις 15 Φεβρουαρίου και αυτό θα γίνει πράξη», κατέληξε ο κ.Καμμένος.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top