Με την ηγεσία του Ιράν συναντάται σήμερα ο Α. Τσίπρας

Οι συμφωνίες που θα υπογράψει

Με την ηγεσία του Ιράν συναντάται σήμερα ο Α. Τσίπρας

​Με τον Α΄ Ιρανό Αντιπρόεδρο, Ε. Τζαχανγκίρι συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας στην Τεχεράνη, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και με τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί.

Μετά τις συνομιλίες αναμένεται να γίνει υπογραφή σειράς συμφωνιών και συνέντευξη Τύπου.

Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν είναι:

• Μνημόνιο για πολιτικές διαβουλεύσεις: Εντονότερος διάλογος σε διμερή και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
• Συμφωνία για την απαλλαγή θεωρήσεων στα διπλωματικά διαβατήρια.
• Οδικός χάρτης για την βελτίωση της διμερούς συνεργασίας. Εντατικοποίηση διμερών επαφών για την συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 13:30 θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο του Ιράν, κ. Ραφσαντζανί και στις 14:30 με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Χ. Ροχανί.

Μία ώρα αργότερα θα συναντηθεί με τον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενώ στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου, Α. Λαριτζανί.

Στις 19:30 τέλος θα υπάρξει ραντεβού με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Α. Σαμκχανί.

Την ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Γιώργος Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top