Η Μέρκελ τα «χώνει» στην Ελλάδα: Η προστασία των συνόρων της Ε.Ε. δεν εξελίσσεται καλά

Την Δευτέρα θα πάει στην Τουρκία για να συζητήσει για το προσφυγικό

Η Μέρκελ τα «χώνει» στην Ελλάδα: Η προστασία των συνόρων της Ε.Ε. δεν εξελίσσεται καλά

​Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ανάγκη για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. για να συνεχιστεί η ισχύς της συνθήκης Σένγκεν.

«Έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε τη Σένγκεν», δήλωσε στο εβδομαδιαίο της μήνυμα.

«Ενδεχόμενη αποτυχία να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. θα διακυβεύσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, που είναι η βάση για τον πλούτο της ένωσης», πρόσθεσε η ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας.

«Ιδιαίτερα η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν εξελίσσεται πολύ καλά εκεί όπου η Ε.Ε. έχει θαλάσσια σύνορα» τόνισε αφήνοντας αιχμές για τη χώρα μας, σύμφωνα με το Reuters.

Στην ίδια ομιλία επισήμανε ότι η Γερμανία δίνει καταφύγιο σε Ιρακινούς και Σύρους, προσπαθώντας να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα κάλεσε τους πρόσφυγες να ενσωματωθούν στη χώρα και να μάθουν γερμανικά.

«Για τη Γερμανία η υποστήριξη προς το Ιράκ έναντι του Ισλαμικού Κράτους, δεν έχει μόνο στρατιωτικό χαρακτήρα αλλά έχει και ανθρωπιστικό, για το λόγο αυτό δεχόμαστε στο έδαφος μας πρόσφυγες» υπογράμμισε.

Στο εβδομαδιαίο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, η ίδια τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να βρει μία λύση με την Τουρκία στο θέμα του προσφυγικού.

«Πρόσφυγες καταφθάνουν από την Τουρκία μέσω του Αιγαίου στη χώρα της Ε.Ε, την Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαι αποφασισμένη να βρω μία λύση με την Τουρκία», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα ταξιδέψει την Δευτέρα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και να προσπαθήσουν να βρουν μια κοινή λύση ώστε να σταματήσει η λαθραία διακίνηση ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top