Έκκληση Μπόλαρη σε αγρότες: "Δεν μπλοφάρει ο Τσίπρας, ελάτε να μιλήσουμε"

"Είναι πρόκληση δημοκρατίας" είπε ο αναπληρωτής υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Έκκληση Μπόλαρη σε αγρότες: "Δεν μπλοφάρει ο Τσίπρας, ελάτε να μιλήσουμε"

​Μετά τον Βαγγέλη Αποστόλου, νέα έκκληση στους αγρότες για διάλογο απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, δηλώνοντας ότι «το σχέδιο διαβούλευσης για το ασφαλιστικό δεν είναι νομοσχέδιο».

«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε και αποδέχθηκε την έκκληση των αγροτών, σε καμία περίπτωση ούτε μπλόφαρε ούτε ήθελε να το αφήσει στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επερώτησης του ΚΚΕ για το αγροτικό ζήτημα.

«Το σχέδιο αυτό διαβούλευσης για το ασφαλιστικό δεν είναι νομοσχέδιο, δεν έχει κατατεθεί πουθενά. Είναι ανοιχτό στη συζήτηση με τα κόμματα και υπάρχει πρόσκληση να κατατεθούν προτάσεις, από τους παραγωγικούς φορείς, από τους επαγγελματικούς φορείς και ενώ γίνεται διαπραγμάτευση με τους δανειστές» πρόσθεσε.

«Αυτή η πρόσκληση της συζήτησης είναι πρόκληση δημοκρατίας. Και σ' αυτήν την πρόκληση της δημοκρατίας, το υπουργείο καταθέτει τις απόψεις των παραγωγών και για τον ΟΓΑ και για τα φορολογικά. Για ένα νομοθέτημα δίκαιο απλό, αποτελεσματικό που θα στηρίζει την παραγωγή», είπε ο κ. Μπόλαρης.

O αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι η κυβέρνηση εστιάζει στην παραγωγή και την στήριξη όσων μπαίνουν στον πρωτογενή τομέα. «Οι νέοι παραγωγοί θέλουν στήριξη και εκπαίδευση και θα το κάνουμε», είπε ο κ.Μπόλαρης,δίνοντας την δέσμευση ότι θα υπάρξει μέριμνα για την εγκαταλελειμμένη γη και ότι θα στηριχθούν οι προσπάθειες της αυτοδιοίκησης και των μονάδων παραγωγών.

Σύμφωνα με τον κ.Μπόλαρη, απαιτούνται πολιτικές για να στηριχθεί το κάθε προϊόν επισημαίνοντας ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έγιναν εκταμιεύσεις προγραμμάτων, τα χρήματα αυτά δεν κατευθύνθηκαν στοχευμένα για τη στήριξη τομέων της αγροτικής παραγωγής που είχαν συγκριτικές δυνατότητες.

«Αυτή είναι η πρόκληση για όλους μας, για το υπουργείο, για την κυβέρνηση, για τον πολιτικό κόσμο, για τους παραγωγούς -δεν χωρίζω αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς- για να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, στοχεύοντάς τα εκεί που έχουμε ανάγκη», είπε ο κ.Μπόλαρης.

Την ίδια ώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων με ανακοίνωση της προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι αγρότες δεν θα την αφήσουν «σε χλωρό κλαρί» και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί τους και θα κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top