ΚΥΝΙΚΗ παραδοχή Αποστόλου:Ανοιχτός σε προτάσεις των αγροτών αρκεί να συμφωνήσουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!

Παραδέχτηκε στη Βουλή ότι δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση η στάση της στο αγροτικό…

ΚΥΝΙΚΗ παραδοχή Αποστόλου:Ανοιχτός σε προτάσεις των αγροτών αρκεί να συμφωνήσουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!
Στους… δανειστές και στη διαπραγμάτευση μαζί τους του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου παρέπεμψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, τους αγρότες σήμερα στη Βουλή, απαντώντας στον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος τον κάλεσε να αποσύρει τις ρυθμίσεις τηςκυβέρνησης.

Ο κ. Αποστόλου δεν θέλησε να δεσμευτεί για αλλαγές στα προωθούμενα μέτρα και υποστήριξε ότι «θα ήταν άστοχο να υπάρξει κάποια δέσμευση από την πλευρά μας», αν και διευκρίνισε από πλευράς κυβέρνησης ότι «περιμένουμε βεβαίως και τις προτάσεις των αγροτών».

Όπως επίσης υποστήριξε, ο ίδιος έχει προσέλθει σε εξαντλητικό διάλογο με τους αγρότες για πολλά θέματα και στην κατεύθυνση της στήριξής τους αλλά ενώ ο ίδιος και ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για διάλογο, οι αγρότες τον αποφεύγουν.

«Αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις» ανέφερε ο κ. Αποστόλου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Γερμανό υπουργό, στη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, όπως και ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον αντίστοιχο Γάλλο υπουργό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε μάλιστα ότι την ώρα που συνεχίζεται η διαπραγμάτευση των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι παραπάνω.

«Η μάχη με τους εταίρους είναι από τη φύση της αμυντική» δήλωσε χαρακτηριστικά για τα περιθώρια που έχει στη διάθεσή του για τροποποίηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, αν και διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα βελτίωσης των μέτρων που αφορούν τους αγρότες. «Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες αλλά με τα προβλήματά τους» τόνισε.

Διευκρίνισε όμως ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διανομή «πακέτων» προς τους αγρότες για να τους εξευμενίσει. «“Πακέτο Αποστόλου” στη λογική του “πακέτου Χατζηγάκη” δεν πρόκειται να υπάρξει. Αρκετά έχουν χρεωθεί οι επόμενες γενιές!» ανέφερε. Ισχυρίστηκε τέλος ότι «η κυβέρνηση πληρώνει σήμερα τα αποτελέσματα της αρνητικής διαχείρισης και των πελατειακών δικτύων» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top