Πετρόπουλος: Ή περνάει το ασφαλιστικό ή συντάξεις τέλος!

«Είμαστε στο βάθος της ερήμου και έχουμε ένα καρβέλι, αλάτι και λίγο νερό να μοιράσουμε σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε κατάρρευση»

«Ή περνάει το ασφαλιστικό ή συντάξεις τέλος» διαμήνυσε ο Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη.
«Παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015, ένα ασφαλιστικό σύστημα με ταμειακά ελλείμματα περί τα 4 δισ. ευρώ. Τα ελλείμματα αυτά δημιουργήθηκαν από το 2011 και μετά, παρά τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις» ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος.
Ο υφυπουργός Εργασίας υπερασπίστηκε την προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χωρίς την οποία, όπως τόνισε, δεν θα καταστεί δυνατή στο μέλλον η καταβολή των συντάξεων και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης, ότι «ενορχηστρώνουν μια πολεμική που υποστηρίζει ότι, ο λαός είναι εναντίον της δικής μας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».
Παράλληλα, απαντώντας στον κ. Μανιάτη -που ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα την εκχώρηση μελλοντικών εσόδων ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ το έτος, τα οποία με νόμο του 2013 είχαν παραχωρηθεί στο Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για την συνολική ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος- είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν περίμενα η δική μας κυβέρνηση να εγκαλείται για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικού πλούτου».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου για το ασφαλιστικό των δικηγόρων, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε ότι με το προτεινόμενο σύστημα οι ελεύθεροι επαγγελματίες επανέρχονται στην κοινωνική ασφάλιση και μπορούν στο εξής να έχουν σύνταξη και υγεία.
Ο υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης ότι το υπάρχων σύστημα περιείχε ανισότητες που κάθε άλλο παρά σύστημα αλληλεγγύης σηματοδοτούν με αποτέλεσμα κάποιοι να ��αίρνουν σύνταξη χωρίς να καταβάλλουν τις ανάλογες εισφορές, ενώ αποκλείονταν άλλοι που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.
«Ζούμε μια ανθρωπιστική κρίση, είμαστε στο βάθος της ερήμου και έχουμε ένα καρβέλι, αλάτι και λίγο νερό να τα μοιράσουμε σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε κατάρρευση» κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top