ΒΟΜΒΑ: «Την άνοιξη κλείνουν τα σύνορα της Ευρώπης για όλους τους πρόσφυγες»

Τι αποκαλύπτει εφημερίδα του Βελιγραδίου

ΒΟΜΒΑ: «Την άνοιξη κλείνουν τα σύνορα της Ευρώπης για όλους τους πρόσφυγες»

​Έντονες πιέσεις θα δεχθούν Ελλάδα και Τουρκία το προσεχές διάστημα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντάνας» του Βελιγραδίου, επικαλούμενη ξένες διπλωματικές πηγές.

«Οι μεγαλύτερες πιέσεις θα ασκηθούν στην Τουρκία και σε όσες χώρες γειτονεύουν με τις εμπόλεμες περιοχές για να δημιουργήσουν καταυλισμούς, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες μέχρι τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην πατρίδα τους. Η δεύτερη φάση των πιέσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης θα έχει στόχο την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Μά��ιστα οι πληροφορίες αυτές αποδίδονται σε διπλωμάτη πρωθυπουργικού γραφείου χώρας, που ήταν συνδιοργανώτρια της διάσκεψης δωρητών του Λονδίνου, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται.

Η ίδια πηγή ανέφερε στην εφημερίδα πως δε θα ασκηθούν πιέσεις σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και ότι η συμμετοχή τους στην επίλυση του προσφυγικού θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητές τους και θα περιοριστεί στη φιλοξενία μερικών χιλιάδων προσφύγων.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές διεθνών οργανισμών, που χειρίζονται το προσφυγικό, αναφέρει ακόμα πως μέσα στην άνοιξη η Ευρώπη θα κλείσει σταδιακά τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

«Σε πρώτη φάση θα κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες από το Ιράκ, στη συνέχεια γι' αυτούς από το Αφγανιστάν και τέλος θα απαγορευτεί και η είσοδος όσων προέρχονται από τη Συρία», αναφέρουν οι πηγές της "Ντάνας".

Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι σύντομα η Κροατία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων για όλους τους πρόσφυγες θα έχει λάβει μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, αφού η εκτίμηση είναι ότι το 2016 περίπου 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top