Κατρούγκαλος: «Κάποιοι σαν εμένα δεν είχαν μάθει να πληρώνουν»

Επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές δεν θέλουν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Κατρούγκαλος: «Κάποιοι σαν εμένα δεν είχαν μάθει να πληρώνουν»

​Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως το ασφαλιστικό έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αντίθετα ενδέχεται να έχει και οφέλη», είπε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Κάποιοι σαν κι εμένα που έβγαζαν 40 ως 60 χιλιάδες ευρώ, δεν είχαν μάθει να πληρώνουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Σημείωσε ακόμα πως είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης μέχρι η χώρα να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και μειωθεί η ανεργία, κάτι που θα ανακουφίσει και το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ακόμα πως η στρατηγική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την πρώτη εκλογή του δεν απέδωσε, εξηγώντας πως η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση κι έτσι ο σχεδιασμός της απέτυχε. Επεσήμανε όμως ότι στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι πολίτες τα γνώριζαν όλα και επέλεξαν πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο υπουργός εργασίας είπε:

«Το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων. Παραμένουν βέβαια ανοικτά όλα τα ζητήματα κι αυτό είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική των θεσμών».

Όπως αποκάλυψε μάλιστα οι δανειστές έχουν στηλώσει τα πόδια για το ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, το ύψος της Εθνικής Σύνταξης και την ανταποδοτικότητα του συστήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top