Αναστενάζουν τα… κρεβάτια με όσα γίνονται στην σουίτα με τους υπουργούς και το κουαρτέτο

Σε εξέλιξη νέο κρίσιμο ραντεβού για το ασφαλιστικό και το φορολογικό

Αναστενάζουν τα… κρεβάτια με όσα γίνονται στην σουίτα με τους υπουργούς και το κουαρτέτο

​Νέα συνάντηση με το κουαρτέτο έχουν το μεσημέρι της Πέμπτης οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και Γιώργος Κατρούγκαλος, με φόντο την γενική απεργία που παραλύει όλη τη χώρα.

Σε μια σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, οι υπουργοί παρουσιάζουν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, με τους Θεσμούς να εξετάζουν ....λέξη λέξη τα επιχειρήματα και τα μέτρα της ελληνικής πλευράς.

Για την καλύτερη προετοιμασία του ραντεβού της Πέμπτης με τους Θεσμούς, ο κ.Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το Ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας συνομίλησαν επίσης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Γιώργο Βερνίκο και Γιώργο Καρανίκα, για το ίδιο θέμα.

Στην «καυτή» σουίτα θα μπει και η Αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, αφού υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την κοινωνική στέγαση, ενώ θα ακολουθήσει η διαπραγμάτευση για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στις 18:00, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα τεθούν προς συζήτηση τα θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

9ωρο θρίλερ την Τετάρτη

Εν τω μεταξύ, δύσκολη, μαραθώνια και εξαντλητική ήταν η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι δύο υπουργοί πέρασαν εννέα δύσκολες ώρες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες να είναι εκρηκτικό, καθώς το κουαρτέτο δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης για τους δημοσιονομικούς στόχους και το ασφαλιστικό.

Οι Θεσμοί φεύγουν, νέα μέτρα ΕΡΧΟΝΤΑΙ - "Δεν ξέρω τίποτα" λέει ο Τσακαλώτος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι Θεσμοί από ώρα σε ώρα φεύγουν στο εξωτερικό, ενώ εξετάζεται η επιστροφή τους μετά από 10 μέρες, όπου τότε θα δοθεί η "μητέρα των μαχών".

Και όλα αυτά την ώρα που η Κομισιόν διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα το 2016 και το 2017. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως δηλώνει άγνοια σχετικά με όσα λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top