Αγρότες έκαναν πρόταση στον Κατρούγκαλο για να φύγουν απ’ τα μπλόκα και ο υπουργός την ΑΡΝΗΘΗΚΕ

Δείτε τι έγινε στην εκπομπή του Star, "στον ενικό"

Αγρότες έκαναν πρόταση στον Κατρούγκαλο για να φύγουν απ’ τα μπλόκα και ο υπουργός την ΑΡΝΗΘΗΚΕ

​Κάποιοι αγρότες άφησαν το βράδυ της Δευτέρας τα τρακτέρ τους και τις κινητοποιήσεις και επισκέφτηκαν τ��ς εγκαταστάσεις του Star Channel και την εκπομπή «στον ενικό» προκειμένου να εκφράσουν από κοντά τα αιτήματα τους στον υπουργό Εργασίας Γ.Κατρούγκαλο, ο οποίος ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου.

Οι αγρότες, αφού εξέφρασαν την διαφωνία τους με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και άκουσαν τις δηλώσεις του κ.Κατρούγκαλου πως «δεν έρχονται μεγάλες επιβαρύνσεις για τη συγκεκριμένη κατηγορία και ότι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους, γιατί φοβούνται για τα μέτρα που θα έρθουν στο μέλλον», πρότειναν στον κ.Κατρούγκαλο «να αυξηθούν κατά 200 ευρώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους και εκείνοι θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα». Ωστόσο ο υπουργός Εργασίας δεν δέχτηκε την πρόταση τους.

«Κύριε υπουργέ είπατε αν μπορούμε να αντέξουμε μια αύξηση των 80 ή μέχρι 180 ευρώ, σας λέμε ότι μπορούμε να το πιούμε και αυτό το πικρό ποτήρι και κάντε το και 200 ευρώ στις ήδη υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές και να αποχωρήσουμε από τα μπλόκα. Ανακοινώστε αύριο ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα αυξηθούν 200 ευρώ και θα αποχωρήσουμε από τα μπλόκα» είπε στην αρχή ένας από τους αγρότες που ήταν στο κοινό της εκπομπής.

«Να αυξηθούν 200 ευρώ οι εισφορές από αύριο, όχι το 2019 και να μείνουν εκεί όμως και θα φύγουμε όλοι από τα μπλόκα» πρόσθεσε άλλος αγρότης στην συνέχεια.

«Δεν είναι τα 180 ευρώ το 2017 που τρομά��ουν τους αγρότες, αλλά... το τι έρχεται μετά» απάντησε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι κανόνες της ισονομίας.

«Δεν μπορώ να παραβιάσω τον κανόνα του 20% (αύξηση εισφοράς) στο καθαρό εισόδημα για μια κατηγορία, γιατί αν τον παραβιάσω, θα πάψει να είναι κανόνας ισονομίας. Μπορώ όμως να δώσω την δυνατότητα στους αγρότες να έχουν μεγάλη μεταβατική περίοδο στο να παράγουν» πρόσθεσε ο κ.Κατρούγκαλος.

Σχολιάζοντας την πρόταση «να έχουμε μειωμένες εισφορές και ας έχουμε μειωμένη εθνική σύνταξη», ο υπουργός είπε «εμένα μια τέτοια πρόταση θα με ενοχλούσε, γιατί θα ήταν σαν να ήσασταν πολίτες άλλης κατηγορίας».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top