Πακέτο προτάσεων της Κομισιόν για την αποφυγή του Brexit – Θετικά ανταποκρίνεται ο Κάμερον

Σχοινάς: Η πρόταση της Κομισιόν απαντά σε όλα της σημεία της επιστολής του Βρετανού πρωθυπουργού – Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Πακέτο προτάσεων της Κομισιόν για την αποφυγή του Brexit – Θετικά ανταποκρίνεται ο Κάμερον

Τις ευχαριστίες του προς την Κομισιόν, για το ρόλο που έπαιξε την διαμόρφωση της συμβιβαστικής πρότασης για την αποφυγή ενός «Βrexit» μετέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες βράδυ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, όλα τα στοιχεία ενός συνεκτικού πακέτου είναι έτοιμα και η προεδρία του Συμβουλίου θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση την Παρασκευή σε επίπεδο εκπροσώπων κυβερνήσεων (σέρπας και μόνιμοι αντιπρόσωποι), μέχρι να φτάσει στην Σύνοδο της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου, ενώ θα μεσολαβήσει άλλη μια σύσκεψη την επόμενη Τρίτη.

O εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η πρόταση απαντά σε όλα τα σημεία της επιστολής Κάμερον της 10ης Νοεμβρίου και των συστάσεων της Συνόδου του Δεκεμβρίου.

Η Κομισιόν, σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, θα συνεχίσει να δρα με στόχο να διευκολύνει τη συμφωνία, παρέχοντας τεχνογνωσία και νομική τεκμηρίωση.

Βρυξέλλες του Θάνου Α��ανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top