Τσίπρας σε Αβραμόπουλο: Ώρα να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της

«Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από ασφυκτική πίεση. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα» αποκρίθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης

Τσίπρας σε Αβραμόπουλο: Ώρα να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της

«Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και ότι δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου» διαμήνυσε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η συνάντηση.

alex33jpg.jpg

«Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει να ανταποκριθούν και οι άλλοι στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες «για να μην υπάρχει πάτημα πουθενά σε σχέση με πιθανές καθυστερήσεις».

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έκανε από την πρώτη στιγμή προσπάθειες να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζαμε καθημερινά ήταν τεράστιος» πρόσθεσε ο πρ��θυπουργός, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα από τη ρίζα του.

«Εξάλλου, και εδώ είναι το άδικο του πράγματος», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «η έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας, την οποία αντιμετωπίσατε (σ.σ. απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο) στο Κολέγιο των Επιτρόπων, αφορούσε τον Νοέμβριο. Από τον Νοέμβριο όμως έχει ήδη γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος, και ας μην ξεχνάμε ότι τον Νοέμβρη που έγινε αυτή η έκθεση είχαμε μόλις κάνει τα πρώτα βήματα μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης».

alex2.jpg

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης χαιρέτισε την απόφαση για την ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων για την κατασκευή των hot-spots, λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντική εξέλιξη».

Παράλληλα, όσον αφορά την έκθεση είπε ότι είχε γίνει τον Νοέμβριο και ότι από τότε τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο: «Όπως πολύ σωστά είπατε, αυτό που αναλογεί αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα είναι κάτω από ασφυκτική πίεση, κι ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top